Прислухайтеся до свого малюка

Прислухайтеся до свого малюка

Материнське молоко  – найкраща та найнеобхідніша їжа для новонародженої дитинки. Саме воно забезпечує її нормальний розвиток. Що раніше після новонародження починають годувати дитину материнським молоком, то краще для її здоров’я. А молозиво, яке з’явиться з грудей матері у перші півгодини-годину після народження маляти, забезпечує захист новонародженого від агресивного впливу зовнішнього середовища з перших хвилин появи на світ, адже сприяє “увімкненню” імунітету дитини. Тож материнському молоку немає замінників. І жодні штучні молочні суміші не можуть дорівнятися до нього. Більше того, вони містять шкідливі для здоров’я немовляти речовини,  які можуть бути причиною виникнення алергії, діареї тощо.
Активізувати лактацію можна за допомогою лікарських рослин та іншими народними методами. Ось декілька рецептів для того, щоб і молока було вдосталь, і щоб воно було смачним і корисним.
Насамперед у пригоді стане насіння кропу запашного.

Настій кропу запашного

  • 1 чайну ложку подрібненого насіння кропу залийте склянкою окропу і настійте 40 хвилин. Випити настій потрібно упродовж дня, додаючи до нього тепле молоко, цукор або мед.
Поліпшує лактацію і насіння петрушки городньої.

Настій петрушки городньої

  • 1 чайну ложку насіння петрушки городньої потрібно залити склянкою окропу та ностояти 30-40 хвилин. Випити його слід за 4-6 прийомів упродовж дня.
Не менш ефективним є насіння кмину звичайного.

Відвар насіння кмину

  • 1 чайну ложку насіння кмину заливають 2 склянками окропу, тримають на слабенькому вогні 4-5 хвилин, і півгодини настоюють. Пити ці ліки слід упродовж дня.
На допомогу прийде також буркун лікарський, а ще можна приготувати цілющий настій із суміі плодів рослин.

Рецепт із буркуна лікарського

  • 1 чайну ложку подрібнених квітів та листочків буркуна лікарського потрібно залити склянкою холодної води, настояти ніч (7-8 годин), а вранці процідити. Пити настій слід упродовж дня.

Настій плодів анісу та фенхелю

  • 1 чайну ложку цієї подрібненої суміші заливають 200 мл окропу, настоюють 20 хвилин, охолоджують і проціджують. Пити його слід по 200 мл 2-3 рази на день до вживання їжі.

Наталія Земна