Лікування остеохондрозу травами

Лікування остеохондрозу травами

У разі відкладання солей п’ють чай з листя брусниці.
Для лікування остеохондрозу добрим засобом є петрушка. Використовуються усі частини рослини. Рекомендується жувати 2-3 рази на день корінь петрушки або пити відвар її кореня. Відвар також ефективний для виведення солей (оксалатів).

Відвар петрушки

  • Ретельно вимийте та поріжте дрібними кружечками 2 товстих кореня петрушки. Помістіть їх в емальовану каструлю та залийте 1,5 склянками окропу. Прокип’ятіть на слабкому вогні 15 хвилин. Настоюйте півгодини, відтисніть, процідіть. Всю порцію випийте за три прийоми за 30 хвилин до прийому їжі. Кожен день готувати нову порцію. Курс – не менше 1 місяця.
Хворим на остеохондроз корисний відвар з подрібненого насіння петрушки.

Відвар насіння петрушки

  • 3-4 чайні ложки подрібненого насіння залийте 1,5  склянками окропу. Кип’ятіть 10 хвилин на слабкому вогні, процідіть. Приймайте по 1 столові ложці три рази на день.
Лікування препаратами петрушки тривале (до 6-8 місяців), але ефективне. Одночасно можна застосовувати й інші методи лікування.
Настоянку коріння шипшини рекомендується приймати за відкладень солей у суглобах, хребті та за застарілого суглобового ревматизму. Не забувайте, однак, про його діуретичні властивості, постійно живіть організм продуктами багатими калієм, кальцієм, магнієм.

Настоянка коренів шипшини

  • Візьміть добре висушене подрібнене коріння шипшини (брати другорядні, віддалені корені) вагою 100 г, залийте 0,5 л горілки. Настоюйте 21 день в добре закритій пляшці. Пийте по 10-15 крапель три рази на день перед вживанням їжі. Курс лікування – 40 днів, для жінок становлять виняток дні менструації. Потім 12 днів перерва. Курс повторювати до поліпшення.
Для людей, яким спиртові настоянки протипоказані, можна готувати водні відвари з коріння шипшини.

Відвар коренів шипшини

  • 1 столову ложку сировини залийте 0,5 л окропу. Кипє’ятіть 30 хвилин на водяній бані. Потім долийте до 0,5 л випарену кількість води. Настоюйте ніч з закритою кришкою. Вживайте по ½ склянки перед вживанням їжі. Курс такий самий.
Наталія Земна