Ерозія шийки матки (продовження)

Ерозія шийки матки (продовження)

Ерозія шийки матки, попри розповсюджене хибне уявлення, може виникнути у будь-якому віці. Це порушення цілісності або зміна слизової оболонки піхвової частини шийки матки. Вона може бути навіть вродженою, існувати місяцями, роками і ніяк не проявляти себе. Найгірше, коли жінка навіть про неї не здогадується, а й тому не звертається до лікаря. Тоді ерозія може стати причиною розвитку пухлини, іноді навіть злоякісної. Отже, чим раніше виявлено ерозію, тим швидше і легше вона піддається лікуванню. В аптеках мережі «Зелена планета» є відповідні ліки – Ерозан, а ще у природі існує багато цілющих рослин, які виліковують ерозію ефективно, навіть безслідно. Серед них – нагідки лікарські, півонія, евкаліпт кулястий, підмаренник справжній та інші.

Настій листя евкаліпту

  • 1 чайну ложку листя евкаліпту кулястого залити у термосі 2 склянками окропу, настоювати 4 години, пити по півсклянки 4 рази на день за 15-20 хаилин до вживання їжі.

Настій листя евкаліпту  (зовнішнє)

  • 1 чайну ложку подрібненої сировини залити 1 склянкою окропу. Настоювати до температури тіла. Зверху на рідині утвориться плівка – це евкаліптова олія, що оволікає стінки піхви та шийку матки і до того ж має дезодоруючий ефект. Робити спринцювання. Курс лікування – тиждень.

Настій нагідок лікарських

  • Запарити 1 чайну ложку сировини склянкою окропу. Вживати по чверті склянки 4 рази на день.

Настій нагідок лікарських (зовнішнє)

  • 1 чайну ложку квітів нагідок лікарських залити ½ склянки окропу, настояти. Спринцюватися теплим настоєм 4 дні. З цим можна ставити тампони, якщо спринцювання вам не підходить.

Настій нагідок на олії (зовнішнє)

  • Одну частину подрібнених квітів нагідок лікарських залийте п’ятьма частинами олії. Настоюйте 2 тижні на сонечку. Ставте їх не більш ніж на 2-3 години.
Як стверджує болгарська народна медицина, нагідки – протипухлинна рослина. Особливо вона ефективна у гінекологічній практиці для лікування ерозії, білей, трихомонадного кольпіту.

Ліки з кореня півонії

  • 1 столову ложку подрібненого кореня півонії залити 3 склянками окропу, потримати 15 хвилин на водяній бані або 3-5 хвилин на слабкому вогні. Настоювати 1 годину у закритому посуді. Процідити, пити по 1 столові ложці 4 рази на день за 20-30 звилин до вживання їжі.

Настоянка півонії незвичайної (внутрішнє і зовнішнє)

  • 5 столових ложок кореня півонії незвичайної (Мар’їного кореня) залити 0,5 л горілки і настояти 3-4 тижні. Пити по 1 чайні ложці 3 рази на день за 30 хвилин до вживання їжі протягом 40 днів, потім зробити перерву на 14 днів. Після перерви лікування повторити. Для спринцювання розвести в 0,5 л перевареної води 2-3 столові ложки настоянки.
Наталія Земна