Аднексити

Аднексити

Аднексит – це запалення придатків матки (маткових труб і яйників). Запалення виникають внаслідок розвитку різноманітних хвороботворних мікробів, що можуть потрапити туди різними шляхами, зокрема кровоносною та лімфатичною системою за інших інфекційних захворювань. Аднексит буває одностороннім, але частіше – двостороннім.

Під час гострої стадії симптомами є болі внизу живота, блювота, підвищення температури тіла. Може спостерігатися порушення менструального циклу. Поза загостренням болі зменшуються.
Гострий аднексит переростає у хронічний, якщо його не долікувати. Хронічний аднексит загострюється у разі переохолодження, перевтоми, під час місячних, після операцій тощо. Спайки, що виникають у разі запалення маткових труб, порушують їх прохідність, що може спричинити безпліддя жінки. Натомість вагітність іноді сприяє зціленню аднекситу.
Для лікування аднекситу ми застосовуємо засіб «Зеленої планети» Аднексан. Або користуйтеся власноруч виготовленими ліками народної медицини за наступними рецептами.

Настій грушанки круглолистої

  • 1 чайну ложку подрібненого листя грушанки круглолистої залити 1 склянкою окропу, закрити посуд, настояти дві години у темному місці, процідити. Пити по чверті склянки три-чотири рази на день до вживання їжі.

Настоянка грушанки круглолистої

  • 50 г сухого подрібненого листя грушанки залити 0,5 л горілки, настояти два тижні у теплому місці, процідити. Пити по 5-10 крапель тричі на день з водою.

Настій ягід ялівцю звичайного

  • 5 г подрібнених ягід залити 1 склянкою окропу, настояти чотири години, процідити. Пити по одній столові ложці тричі на день. Настій ягід та стебел ялівцю використовувати для сидячих ванн у разі запалення придатків та болю.
УВАГА! За гострих захворювань нирок ялівець застосовувати не можна.

Парова ванна (зовнішнє)

  • Зварити в молоці листя свіжої капусти. Перелити вміст у підходящу посудину і, сівши на неї, приймати парову ванну. Процедуру повторювати до тих пір, поки не зникне запалення.

Сік картоплі

  • У разі запалення придатків пити натщесерце сік, отриманий з цілої сирої картоплини середнього розміру (приблизно 1/3 склянки соку). Перед вживанням сік добре перемішати, щоб осівший крохмаль піднявся. Курс лікування потрібно проводити пізно влітку, восени і взимку – аж до березня.

Буркун, золототисячник, мати-й-мачуха

  • Взяти в рівних за вагою частинах траву буркуну лікарського, траву золототисячника малого і квітки підбілу звичайного (мати-й-мачухи). Залити 1 чайну ложку суміші 1 склянкою окропу, настоювати 1 годину і процідити. Приймати по 1/3 склянки три рази на день протягом три-чотири тижнів.

Буркун, підбіл звичайний

  • Взяти в рівних частинах траву буркуну лікарського і квітки підбілу звичайного. Заварити 1 чайну ложку суміші 1 склянкою окропу і настоювати 1 годину. Пити по три-чотири столові ложки три рази на день. Курс лікування – 2-3 тижні за умови повного утримання від статевого життя.
Наталія Земна