У дитини хворі нирки й безсоння

Часто буває так, що захворювання нирок – то вже вторинна недуга. Первинним було ураження шлунка і печінки. Можливо, є ще й глисти. Хвора, збільшена печінка. Слабий, розтягнутий, опущений шлунок. Нирки у такої дитини можуть бути теж опущеними, сечовивідники затиснуті.
Отже, нормального відтоку сечі немає, тобто спостерігається її застій у нирках. А відтак виникає запальний процес, викликаний хвороботворними бактеріями.
Застій сечі у нирках ми можемо порівняти, приміром, із зсіданням сечі у горщику. Якщо із горщика декілька днів не виливати сечу, то вона стає ніби щільнішою, густою, набуває вкрай неприємного запаху і в ній з’являється осад, викристалізовуються солі (не тільки на дні, а й на стінках горщика). Якщо сечу вилити, то солі залишаються, а цей накип треба зчищати, просто водою він уже не відмивається.

Лікування

Приблизно такий самий процес відбувається і в нирках, коли в них застоюється сеча. Щоб вилікувати цей орган, треба обов’язково пролікувати печінку, шлунок, поновити його функцію, підняти, тобто зробити все для того, щоб нирки стали на своє місце, вирівнялися сечовивідники. Водночас слід лікувати запальний процес у нирках і виводити надлишки води, тобто лікувати гідронефроз.
Кісти ж – це водянисті пухлини (доброякісні рідинні пухлини). Завжди так буває: коли лікують нирки, запальний процес, то усувають надлишки сечі, які є причиною гідронефрозу і полікістозу.
Перед тим, як іти до лікаря, варто зробити повний аналіз сечі: щоб була визначена питома вага, вміст еритроцитів, лейкоцитів, наявність і види білків (а коли збільшена печінка, у сечі може бути білок) тощо. Лікар обстежить дитину і призначить лікування. Попивши ліки, через місяць-два варто знову зробити обстеження.
Що стосується безсоння, то не поспішайте користуватися медичними препаратами – вони можуть недобре вплинути на стан нервової системи, викликати звикання й медикаментозну залежність. Природніше і безпечніше звернутися за допомогою до народних джерел, лікарських рослин.
Найпростіший засіб – чай із квіток ромашки лікарської (чайна ложка на склянку окропу) з однією чайною ложкою меду на ніч. Також не забувайте, що діти краще сплять після вечірньої спокійної прогулянки, а вечеря повинна бути легкою, в основному складатися зі свіжих овочів і фруктів.
Наталя Земна

В лабораторії Центра Сімейної Медицини ви можете здати аналізи та отримати надійний результат оперативно.

-Без попереднього запису 

-Прийом аналізів з 08:00-12:00

м.Кам’янець-Подільський,вул. Драгоманова 14А.