Що важливіше: добре виглядати або бути здоровою?

Дана стаття більш присвячена жінкам, їх здоров’ю і красі. Хочеться зайвий раз нагадати про те, що красу треба створювати, адже вона нерозривно пов’язана зі здоров’ям.

Краса йде зсередини.

Кожна жінка мріє, щоб шкіра була гладкою, волосся густим і блискучим, а фігура стрункою і спокусливою. Але домагаються цього всі по-різному. Хтось виснажує себе дієтами, хтось болісними годинами в тренажерному залі, інші дорогими процедурами в салонах краси. Але чи варті всі ці жертви нашого часу, коштів і навіть здоров’я?

Згідно з дослідженням британських фахівців, жінки набагато більше витрачають грошей і часу на свій зовнішній вигляд, ніж на здоровий спосіб життя. Підраховано, що щорічно типова представниця прекрасної половини людства витрачає 336 фунтів на косметику, при цьому на вітаміни і тренажерний зал йде 228 фунтів.

Три четвертих жінок, які взяли участь в опитуванні, не приховують, що присвячують багато часу і коштів для шопінгу по косметичних магазинах, в той час як 41% все-таки приділяють достатньо уваги своєму здоров’ю. В опитуванні взяло участь 3000 жінок Великобританії віком від 18 до 65 років, яким запропонували відповісти на запитання, що для них важливіше: зовнішній вигляд або здоров’я.

Дивно, але 56% жінок обрали простіший шлях виглядати привабливо — маскувати сліди втоми, а тренажерний зал для них — це справжня мука.

«Результати опитування показали, що жінки надто сильно сконцентровані на своєму зовнішньому вигляді і геть-чисто забувають про своє здоров’я, а це несе велику небезпеку, — говорить представник Benenden Healthcare Society, компанії-організатора дослідження. — Вони одержимі новими модними трендами і забувають, що виглядати ідеально, не піклуючись про свій організм, — всього лише міраж».

Так що, бажання бути красивою має повністю співпадати з бажанням бути здоровою. І це можливо, якщо дотримуватися кількох правил краси.

Правила краси

Щоб тіло, обличчя і волосся були привабливими, необхідно ввести в звичку правильне харчування. Перш за все, треба продумати вітамінний склад їжі, так як вітаміни необхідні для всіх органів і систем, а їх недолік може стати причиною різного роду хвороб з неприємними видимими проявами.

Раціон повинен бути збалансований і містити достатню кількість білків, жирів і вуглеводів. Це говорить про те, що їжа повинна бути різноманітною. Крім того, режим харчування повинен складатися з 4–5 прийомів їжі, але невеликими порціями. Так організму легше справлятися з речовинами, що поступають, для підтримки вашої краси.

Усім відома приказка: «Рух — життя». Дійсно, фізична активність додає нам бадьорості, підтягує фігуру, усуває зайвий жир, покращує поставу і піднімає настрій. Чим не ознаки краси?

Чи можна виглядати красивою, якщо щось болить?

Наш організм — єдине ціле і збій роботи хоча б одного органу відбивається на стані всього організму. Тому здоров’я органів і систем дуже важливо, насамперед, для відчуття своєї краси. А якщо відчуваєте нездужання або біль, необхідна консультація лікаря, який підкаже, як грамотно усунути неприємності зі здоров’ям.

Щодня через органи нашого організму проходить величезна кількість речовин для нормальної життєдіяльності. Але при порушенні рівноваги може відбутися перевантаження відходами та токсинами печінки, нирок, шлунково-кишкового тракту, лімфатичної системи, що відбивається на стані шкіри, нігтів, волосся. Тому для підтримки краси необхідно своєчасне очищення організму від шлаків (детоксикація).

Сучасне життя практично неможливе без перевантажень на роботі і вдома, щоденні проблеми, накопичуючись, роблять нас змученими і втомленими. Результат, в прямому сенсі, на обличчі: шкіра блідне, з’являються темні кола під очима, волосся тьмяніють, очі потухають, але є й придбання — нові зморшки. Якщо не подумати вчасно про раціональний режим праці та відпочинку, не застосовувати заходи боротьби зі стресом, то в кінцевому підсумку ця щоденна круговерть проявиться зовнішніми ознаками, а потім і внутрішніми хворобами.

Багато жінок в нинішніх непростих умовах життя знаходяться в стані стресу, а, як відомо, стрес — головний ворог краси. Постійні нервові напруги чреваті передчасним старінням. Тим не менш, усвідомлюючи це, багато людей зовсім не вміють розслаблятися. Адже, часом, для цього треба всього кілька хвилин.

І ще одне правило жіночої краси – щоденний догляд за собою. Жінка, що бажає зберегти свою привабливість, буде кожен день слідкувати за своєю шкірою, нігтями, волоссям, а не відводити для цього пару годин в салоні краси раз в три місяці.

І головне правило краси — любіть себе і вмійте насолоджуватися життям, навчиться жити в злагоді зі своїм організмом і бути щасливими, і тоді ви неодмінно станете випромінювати потоки краси.